kklaran

2011-12-31
11:09:50

Gott nytt

Sista dagen på året. En dag för eftertanke och firande. Runt tolvslaget kommer jag vara bland vänner, men dagen tänkte jag spendera med familjen. Sista dagen på året är en bra dag för att reflektera över det som har varit och vad man vill förbättra. Jag har haft ett bra år i år. En fin fortsättning på superåret 2010 helt enkelt. Den största skillnaden som har inträffat under året är nog mitt engagemang för Ungdom Mot Rasism. Under kongressen i mars 2011 blev jag nominerad till Nätverksgruppen, jag tackade ja till nomineringen (efter den värsta beslutsångesten jag någonsin haft) och kom med. Att tacka ja till den nomineringen är ett av de bästa besluten i mitt liv. Och på tal om bra beslut, jag klippte ju av mig håret också. I maj gick jag in till frisören med långt hår och lila glasögon, och kom ut med kort hår och blåsvarta brillor. Det har inte gått en enda dag utan att jag har sett mig själv i spegeln och tänkt att jag är så jävla glad att jag klippte mig! Då vet man att man har tagit ett bra beslut. Vad har jag mer gjort? Jag har sommarjobbat för första gången i mitt liv, och trivdes jättebra. Jag var på en av Sveriges största festivaler, Peace & Love, och såg bland andra Kings of Leon. Jag var på Gothia Cup (dock var det inte någon höjdpunkt i mitt liv...). Jag slutade spela fotboll. Eller ja, tog en paus på obestämd tid. Jag färgade håret rött och spelade Rödtotten inför hela skolan. Jag började engagera mig i Luf. Jag blev vald till vice ordförande i Ungdomsfullmäktige. Jag började köra bil. jag blev normkritisk på riktigt.

2011 har varit ett bra år. Jag hoppas att 2012 blir minst lika bra. Mitt nyårslöfte i år blir att försöka mig på en köpfri månad, det ska bli riktigt intressant. Som sagt, det där med konsumtion. Hur som helst, jag hoppas att ni som läser detta också får ett fint 2012.
2011-12-30
11:55:48

Lyssnar

Sitter just nu och lyssnar på en julklapp, skivan Daydreams and nightmares av Those Dancing Days. Jag tycker om att lyssna på skivor. En del tycker att skivor är en utdöd form av musiken, men jag hävdar att det är något som inte kommer att försvinna. Jag kommer alltid att köpa skivor, för det finns ingen annan musiktjänst som ger mig samma tillfredsställelse. Spotifym och andra liknande tjänster är bra, jag använder såna också, men det är inte samma sak som att sätta på en cd-skiva i stereon och lyssna sig igenom ett helt album. Ett annat plus är att man inte behöver vara uppkopplad på något sätt för att lyssna på en skiva.
2011-12-28
21:30:44

Gör något åt det eller håll käften!

Har idag shoppat rumpan av mig. Inte bokstavligt talat, alltså. Dock har jag en del julklappspengar kvar som jag tänkte spendera under morgondagen. Jag vet att jag är en hycklare i det avseendet att jag hatar konsumtionen inför julfirandet men älskar konsumtionen under mellandagsrean. Men det är väl en sån där sak som man får göra något åt eller leva med det. Så är det med det mesta. En av de saker som irriterar mig mest är när människor bara klagar utan att göra något åt saken. Gör något åt det eller håll käften, är rådet jag skulle vilja ge. Dock är risken för hyckleri ganska stor även där, eftersom jag också faller i gropen då och då. Klagogropen.