kklaran

2011-01-31
13:01:03

Sjuk

Vaknade 04.40 imorse. Jag fick en plötslig insikt, och som jag trodde så hade jag feber. Inte mycket, men kan inte gå till skolan ändå. Efter en stunds funderingar kom jag fram till att jag förmodligen haft lite feber sen fredags morse. Det innebär att jag förutom att vara i skolan på fredagen också spelade fotboll på lördagen. Med feber. Grymt alltså, bra tajming Klara. Men jag kan ju knappast göra det ogjort så det är ingen idé att gräma sig. Stannar ju hemma idag i alla fall, fast jag bara har viktiga lektioner som inte är bra att jag missar och ett prov som ska göras. Och som om inte det vore nog så är det styrelsemöte på eftermiddagen som jag missar.
Som alltid så försöker jag hitta positiva saker med allt. Det jag kan komma på nu är att jag har massa tid på mig att plugga (men det gör jag ju förstås inte). Och att jag förmodligen går ner flera kilo i vikt (positivt?) för att jag snyter mig så mycket. Bra dag, med andra ord.
2011-01-30
11:24:41

Gästabudsbollen

Igår var det dags, Gästabudsbollen gick av stapeln. Tidig match gjorde att jag, Erica och Frida fick gå upp halv sju och knalla från mig till barackerna på Rosvalla. Vi mötte Team ROSA, Harg, Oxelösund och Stigtomta i gruppspelet och vi vann alla matcher utom den mot Harg. Jag tycker att vi spelade jättebra, speciellt med tanke på att vi bara hade spelat ihop oss en gång innan. I kvartsfinalen mötte vi Bissarna, som tyvärr slog ut oss med två mål mot ett. Efter att ha duschat och bytt om åkte jag och pappa hem och åt middag innan vi tog oss tillbaka till Rosvalla för att se finalerna i herrar respektive damer. I båda möttes IFK Nyköping och Bissarna, och medan Bissarna vann i herrarnas final vann IFK i damernas. En riktig favorit i repris för IFK dam, som stod som segrare för fjärde året i rad och vann på sudden death andra gången.
Okej, nu när jag tröskat mig igenom det nödvändiga referatet kan jag börja skriva om hur jag tyckte att det var. Jag tror inte att mitt lag, IFK Nyköping lag två, kunde ha spelat så mycket bättre än vad vi gjorde. Tyvärr spelade jag bara två matcher, men det var nog bra för både mig och laget eftersom jag gick runt och snorade hela dagen och var ganska trött. Kunde tajmat en förkylning bättre. Vi rullade boll jättebra, och till och med Bissarnas ledare erkände flera gånger att han var imponerad av oss. Förutom själva spelet tyckte jag att själva stämningen i laget var jättebra mellan matcherna. Alla snackade med alla och vi satt mycket tillsammans och tittade på när de andra lagen spelade. Grymt roligt tycker jag, som är för alla former av integration! Sådär, nu fick jag med lite politik också ;)
2011-01-28
16:21:33

27 januari

Ojojoj vilken dag. Spenderade större delen av den på Borgis och försökte lära elever att alla har fördomar och att man måste jobba med dem. Första klassen var hockeyåttan (för att spä på både mina egna och era fördomar), och jag blev nästan lite mörkrädd när jag hörde vissa saker. Förhoppningsvis var det inte riktiga åsikter de uttryckte utan att de ville spela lite coola. De andra två klasserna var sjuor som var mycket tystare och inte riktigt lika fördomsfulla. Vad jag hörde var alla lärare och elever jättenöjda med dagen. På morgonen hade de fått vara på Culturum och lyssna på en föreläsning av en avhoppad nazist och alla 600 elever hade suttit helt knäpptysta. Jag har själv lyssnat på samma föreläsare, och han får en verkligen att tänka.
Hoppas att jag såg lite gladare ut under lektionerna
.
Efteråt var det dags för fackeltåg. Det kom 85 pers! Jag blir så glad över att det finns så många som vill visa att det som hände inte är okej.
Och direkt efter det åkte jag, Sandra och Ebba hem till Sandra för att byta om. Skynda skynda och sen till träffen för Idrottsgalan. Mycket kul kväll, och speciellt grattis till Anna och Erika!