kklaran

2011-05-26
21:37:17

Det tre musketörerna

Tänkte lägga upp en bild på Spanarn (alias Tove) men upptäckte till min fasa att jag inte hittade någon. Då får jag väl lägga upp en bild på Vädrarn istället:
/Tafsarn
2011-05-26
21:26:23

Reaktion

Läste nyss alla kommentarer till foto på facebook. Sidan "att pussas" hade lagt upp en bild på två män som kysste varandra, och såklart blir det rabalder trots att vi lever på 2000-talet. Det som slog mig var att de som inte gillade homosexualitet (eller hur jag nu ska uttrycka mig) inte sa annat än "bögar är äckliga" och annat på samma tema. Inga argument över huvudtaget, hur man nu skulle kunna argumentera mot kärlek. Det stärker bara min bild av att homofobi är något som kommer ur okunskap, att man egentligen bara är rädd för "det okända". Blev ganska imponerad av en som försökte svara på dessa påhopp, en kille som skrev en kommentar som slog huvudet på spiken rejält. Han skrev att många killar slår ifrån sig all potentiell bögighet, i rädsla för att själva bli betraktade som bögar. Hur ofta ser man killar stå och kramas i skolan eller på stan? Hur ofta ser man killar som ligger och myser eller masserar varandra? Jag ser det inte speciellt ofta i alla fall. Ibland är jag jätteglad att vara tjej, för det är mer accepterat att jag kramar om min kompis hårt än om jag hade varit kille. Sen finns det såklart vissa modiga pionjärer, som trotsar den manliga heteronorma stereotypen. Jag önskar att fler vågade vara sådana.
Men samtidigt kan man inte förvänta sig något sådant av alla. Det är inte upp till en person att ändra vår kollektiva syn på saker och ting, det måste vi göra tillsammans. Det räcker med att vara lite ifrågasättande när ens vänner runt omkring säger saker som förstärker heteronormen, eller vilken norm som helst för den delen.
.
Nu vet jag inte om du som läser det här har förstått någonting av allt det jag har skrivit. Det blev lite förvirrat, men så kan det gå när man reagerar på något och sen skriver ett blogginlägg om det.
2011-05-24
18:22:03

Ojojoj, kära nån. Jag har ju inte bloggat på fem dagar!

Det är ju nästan en hel vecka. Ni måste ha saknat mig. Men sanningen att säga så har det inte dykt upp så mycket intressant här på bloggen den senaste tiden. Som med allt annat går bloggandet i perioder, och just nu vill jag hellre uttrycka mig i skrift som ingen annan ser. Men men, här får ni en kort update om vad som är på g:
  • Vi kör leken "Killer" på Enskilda. Hittills har jag dödat tre personer, varav en lärare.
  • Fotbollssäsongen är i full gång, men har hittills inte spelat så mycket tyvärr...
  • Är lite förvirrad känslomässigt. Men som Timbaktu säger- Det löser sig!
  • Ska sluta på Ungt Perspektiv (Succés ungdomssida). Känns bra, engagemanget sinar efter två år när man står still på samma ställe där man började. Dock är det lite tråkigt att inte få skriva lika mycket. Kan ju ta igen det här på bloggen :)
  • Skolan är snart slut. Två veckor kvar, men jag tänker ta mentalt sommarlov efter sista provet som är på torsdag. Är inte så förtjust i kemi just nu.
Och jag ska försöka bättra mig vad det gäller inläggen. Korta otolkbara interngrejer kan inte vara kul för nån... Här får ni en bild som plåster på såren.