kklaran

2013-12-20
17:38:36

Första dagen av tenta-p

Klockan är nu halv sex. Jag har pluggat sen kvart i åtta. Det känns som att jag gick upp för bara några timmar sen. Jag uppskattar att jag har tagit max en och en halv timmes rast totalt. Hade lunchpaus i ca 45 minuter (köpte taikäk från ryds centrum, förvånansvärt gott. Och billigt, 60 kr för avhämtning av en lunchlåda som var så stor att det räckte till två portioner. Och man fick sallad till). Spenderade ungefär en kvart på golvet för att vila ryggen lite. Har varit väldigt koncentrerad hela dagen, har bara svävat iväg några gånger vilket är positivt. Var ute i köket för att äta mellis ett par gånger också. Har alltså pluggat aktivt i ungefär 8,5 timmar idag. Ger mig själv en klapp på axeln och tycker att jag har jobbat bra. Ska jag vara ärlig så är jag riktigt stolt över mig själv, jag brukar inte orka så här länge. Oftast orkar jag inte ens halva den här tiden. Det bådar gott inför tenta-p.
2013-12-19
21:43:12

Imorgon

Imorgon börjar min tentap. Ska bli intressant att se hur det går! Köpte blanka papper idag (vita och färgade), min plan är att koka ner allt det jag har skrivit hittills, och allt det jag inte skrivit som jag måste komplettera, på A4-papper med hjälp av färgpennor och lite lim. Alternativt tejp. Satt i ca två timmar idag och gick igenom tema GNM (gasto-nutrition-metabolism) sida för sida i mitt anteckningsblock. Gjorde en lista på det jag ska kolla upp eller komplettera, den blev alldeles för lång. Längre än listan jag gjorde för tema LERN som var två veckor längre. Känns lite tungt.
2013-12-18
10:17:59

En termin avklarad, snart

Så känner jag just nu. Trodde aldrig jag skulle säga något sådant men jag längtar till tenta-p (tenta-perioden). Inte för att jag kommer tycka att det är roligt eller så, utan för att jag äntligen kan få lite paus från att lära in massa nya saker. Som någon sa, terminen är till för att lista ut vad det är man ska lära sig under tentap. Och nu är terminen snart slut! Jäklar vad fort det har gått. Känns som om det var någon månad sen bara som jag gick in till NH tillsammans med några hundra andra nya studenter och mådde fysiskt illa för att det som jag påbörjade den dagen var så stort. Fem och ett halvt år, det är rätt länge. Men nu har jag ju snart betat av ett halvt år, endast tio terminer återstår. Det är för långt fram för att jag ska kunna tänka mig hur det kommer kännas. Jag är nöjd med att veta att det känns bra nu, så här långt. Vi får se om jag känner samma sak senare under tentap, och framför allt efter tentan!