kklaran

2013-03-24
17:47:36

SHIT VILKET BRA TILLFÄLLE ATT SKRIVA ETT BLOGGINLÄGG

Försöker skriva ett tråkigt etikarbete om religiösa friskolor men det går ju sådär när man egentligen inte alls har lust. Surfar runt lite istället och tänker SHIT VAD INTRESSANT! om saker som jag inte ens skulle snegla på om det inte vore för att jag borde skriva egentligen. Till exempel sitter jag ju just nu och skriver ett inlägg om ingenting. Jag kanske ska sluta nu och öppna word-dokumentet istället...
2013-03-21
21:41:00

Något deprimerande och osammanhängande text om varför jag inte är lika glad längre

Man kan inte o-se en norm eller en maktstruktur. Det kan ibland kännas som en förbannelse, eller i alla fall något man gärna hade varit utan. Livet var på något sätt lite gladare innan man började uppmärksamma det som gör det svårare för vissa att gå igenom livet än andra. Och när man väl insett hur en norm fungerar är det lättare att få upp ögonen för fler. Jag ser fler normer hela tiden och jag uppmärksammar fler och fler uttryck för dem. Idag läste jag om Bechdel-testet. För att klara testet måste en film ha minst två namngivna kvinnliga karaktärer, som har en konversation med varandra om något annat än män. Från och med nu kommer jag aldrig kunna se en film utan att registrera dessa saker. Jag kommer att ha ett ännu större feministiskt perspektiv än förut när jag tittar på film. Och jag kommer se fler symptom på könsmaktsordningen än förut. Detta leder till att jag kommer bli ännu mer upprörd över samhället, filmer och allt som har med könsmakt att göra. På det här sättet har uppmärksammandet av normer gjort mig till en mindre glad person. Jag har mer att vara arg/upprörd på helt enkelt. Ibland går det så långt att jag är lite avundsjuk på de som ännu inte har insett hur strukturer påverkar oss.
2013-03-19
21:53:00

Utkast: Mar. 19, 2013

Drog till med en förinställd design för att förnya bloggen. Det enda som saknas nu är en header, vilket jag kanske knåpar ihop om ett par veckor eller så när jag har lust. Om jag nu mot förmodan kan komma ihåg hur man ska göra... Någonstans finns en tanke om att jag ska uppfylla ett av mina nyårslöften med hjälp av den här bloggen, att jag ska skriva mer. Vi får väl se hur det går.