kklaran

2013-05-26
23:01:11

Imponerad

Idag åkte jag och Frida för att heja på Sara och Tove som körde triathlon i Hallstahammar. Det var kul och vi hade gjort finaste skylten för att peppa. Det är inte utan att man blir sugen på att testa ett triathlon-lopp, men tror knappast jag skulle klara det så bra som någon av deltagarna. Tove och Sara, ni är bäst!
2013-05-22
09:39:55

Cyniker med konspirationsteorier

Håller på och skriver på en religionsuppgift där en ska diskutera "det fullkomliga livet". En av de sakerna jag har kommit fram till hittills är att jag är en cyniker när jag ser på livet och hur det ska levas för att en ska må så bra som möjligt. En cyniker med konspirationsteorier. Vilket är kenpigt eftersom jag i andra sammanhang kanske skulle vilja beskriva mig själv som realist eller till och med idealist. Måste dock reservera mig för feltolkningar av begreppen cynism, realism och idealism. Jag har kollat upp vad som menas med begreppen men en kan aldrig vara säker.
2013-05-14
17:02:24

Genus

Håller på med mitt argumenterande tal till svenskan. Det handlar om genuspedagogik. När jag ska googla fram bilder som har med ämnet att göra hittar jag lite allt möjligt roligt.
 Bland annat denna bild på en bilderbok för barn. Om man inte tänker ett varv extra är det inget konstigt med denna bild. Men sedan poppar frågorna upp. Varför är det rosa bakgrund på bilden med kvinnan. Varför har bonden en fru nödvändigtvis? Kan han inte vara singel eller gilla killar? Varför bär kvinnan på hinkar när mannen bara står? Alla dessa frågor är egentligen irrelevanta när man väl kommer på den övergripande frågan. Varför är kvinnan bondens FRU och inte bara en annan BONDE? Kan det möjligtvis vara på grund av stereotypen att bönder är män? Eller kanske för att kvinnor ofta är bihang till sina män? Jag tror det är en släng av både och. Alla skulle ju haja till om det var tvärtom, om kvinnan var bonde och mannen reducerades till bondens make.