kklaran

2014-03-27
23:13:04

Här kommer ett förvirrat inlägg (skrivet sent på kvällen) om The Return of the Patriarkat

Oj, vilken överraskning! Blev så förvånad när jag såg den manshöga (kvinnohöga?) affischen som gör reklam för nästa film från Marvels Avengers-serie. För vad skådar mitt norra öga (samt min norrländska vän som också var på plats) om inte ännu en bild där en man går med stadiga steg och blicken rakt in i kameran, med en kvinna brevid sig som ser ut som om hon inte gör annat än är med i schamporeklamer? Och oj, vilken överraskning jag fick när jag tittade lite närmare på hur kvinnan till höger ser ut och har på sig. Jag måste säga att jag tvivlar på om skådespelaren har samma kroppsform på riktigt som på bilden. Men, vem är jag att bedöma? Kanske har den som photoshopat bilden bara gett en liten upputsning i ansiktet på skådespelarna, och inte brytt sig om att förstora bysten och förminska midjan på den enda kvinnan i bild. Vad vet jag? När jag tittar på hennes ben slås jag också av att det ser ut som att hon antingen är kissnödig eller är på väg att snubbla (för att hon inte tittar vart hon går?). Jag vet inte hur det är med andra men jag ser i alla fall inte ut sådär när jag ska gå med bestämda steg någonstans, vilket är vad herrarna i bild verkar göra.
       Summa summarum: den här bilden är i mina ögon ett riktigt genusfail. För de som är intresserade av mer läsning på detta ämne kan jag rekommendera Genusfotografen samt denna bild på hur det skulle se ut om de manliga avengers poserade som den kvinnliga.
2014-03-23
20:54:56

Segt

Det går riktigt segt med plugget just nu. Det blir så mycket svårare att förstå det man läser när man inte har någon överblick från början. Just nu håller vi på med immunförsvaret. I och för sig intressant men det är så frustrerande eftersom jag inte fattar det jag läser ordentligt. Hoppas på att det ger sig snart nog. Om inte annat har jag en hel del extraplugg att se fram emot i helgen, då vi är schemalagda mycket den här veckan och därför inte har jättemycket tid på oss att läsa inför basgruppen... Något roligt jag har att se fram emot är 20-årsfest på fredag. Det ska bli riktigt kul att träffa lite gamla kompisar från Nyköping, och gå ut på krogen dessutom. Senast jag var på krogen i Nyköping var i julas så nu är det dags igen!
2014-03-17
20:03:37

Saker som irriterar mig idag

 
  • När folk inte städar upp efter sig själva i korridorens gemensamma utrymmen
  • Att EU inte kan sätta ner foten mot Ryssland och Putin
  • När jag inte förstår vad som står i de böcker jag läser, för att det är dåligt skrivet eller för att jag inte koncentrerar mig ordentligt
  • Försäkringskassans blankett för att ansöka om bostadsbidrag (man kan få högt blodtryck för mindre)